Case: Per blev bidt som barn - nu elsker han Molly

Per blev bidt som barn

-         nu elsker han Molly

Fire år tog det Laura og hendes mor, Mette, at overtale Per til, at familien skulle have hund. Han var blevet bidt af som barn, og brød sig ikke om hunde. Men vedholdende plagen gav pote, og Per bøjede sig på den betingelse, at familien skulle gå til hundetræning for at lære at forstå hundens sprog, og det har familien haft meget glæde af under de to små børns opvækst.

”Per blev bidt som 10-årig af en hund fra et cirkus, der var på besøg i Birkerød, hvor han boede. Han kom kørende på sin cykel, da hunden - en minipuddel - kom løbende ud og bed sig fast i hans ben,” siger Mette Kaufmann.

I dag vil Per ikke undvære hunden, som i de sidste syv år har været kæledyr og en god vagthund for familien, der også tæller Oliver på 14 og storebroderen på 16 år.

Den grimme oplevelse fra barndommen havde bidt sig fast i Pers erindring, så han både var utryg ved hunde og mente, at han ikke kunne stole på dem.

”Per var mildt sagt ikke vild med hunde. Han havde en gang oplevet at blive bidt, og der var heller ikke tradition for at have hund i hans familie. Jeg var derimod vant til jagthunde fra min fars hjem, og da vores datter er meget glad for dyr, begyndte hun og jeg at plage om at få en hund. Til sidst bøjede han sig heldigvis,” siger Mette Kaufmann.


Lærte hundens sprog ved hundetræning

Når nu det endelig skulle være, skulle det også være en succes. Efter mange overvejelser faldt valget på en Berner Sennen, der er en stor vamset familiehund. Ved et tilfælde var sælgeren hundepsykolog.
 
”Betingelsen for at købe Molly var, at vi skulle gå til træning med hunden.  Det brugte hele familien rigtig mange timer på i starten, så ingen af os har nogen sinde haft skyggen af bekymring for Mollys adfærd, ligesom vi selv er helt trygge ved hende”.

”Vi har lært, hvordan vi skal omgås hunde, hvordan man skal aflæse hundens sprog. Have respekt for, at hun nogle gange vil have fred i hundekurven, eller når hun spiser. Det gjorde vi meget ud af at lære børnene, så historien om hundebid ikke skulle gentage sig. Jeg tror, det er vigtigt ikke at bygge frygt op og at få så meget viden om hunden som muligt,” siger Mette Kaufmann.

Selvom Molly er en meget stor hund, har alle i familien altid været helt trygge ved hende.

”Det kan godt være svært for børn at lære hundens adfærd at kende. Den kan godt se lidt voldsom ud, når den kommer galoperende, men vi har altid været helt trygge ved Molly. Hun har været vant til at vokse op i et meget stort hus, hvor der altid kommer mange mennesker – både børn og hunde,” siger Mette Kaufmann.

 

Den Danske Dyrlægeforening   |   Peter Bangs Vej 30   |   2000 Frederiksberg   |   Tlf. 3871 0888   |   E-mail: ddd@ddd.dk